ایمپلنت
ایمپلنت ها نه تنها جایگزین دندان های از دست رفته می شوند، بلکه از نظر عملکرد و زیبایی باعث بهبود کیفیت زندگی شده و همچنین از تحلیل پیش رونده استخوان جلوگیری می کنند.
سایر مزایای ایمپلنت های دندانی عبارتند از:
• احساس راحتی بیشتر: با توجه به نزدیکی روش ایمپلنت به دندان های طبیعی، جویدن غذا و صبحت کردن نسبت به سایر روش ها با سهولت و احساس بهتری انجام می شود.
• اعتماد به نفس: با جویدن و صبحت کردن بهتر به کمک ایمپلنت اعتماد به نفس بیشتری در فرد ایجاد می شود.
• تغذیه کافی: داشتن قدرت جویدن مناسب، تغذیه مناسب را در پی دارد که تغذیه مناسب به صورت مستقیم در ارتباط با سلامت عمومی بدن باشد.
• ارزش قائل شدن به خود: با توجه به شباهت زیاد ایمپلنت به دندان طبیعی، شما کمتر به دندان های مصنوعی فکر خواهید کرد و نگرنی مربوط به دندان مصنوعی و اثرات روانی منفی آن را نحواهید داشت.
لازم به ذکر است: شما با کمی افزایش پرداخت هزینه، درمان بهتری نسبت به روشهای سنتی جایگزینی دندان دریافت می کنید. در این روش دندانهای سالم شما آسیب نمی بیند. بنابراین شما با قرار دادن ایمپلنت هم درمان ناحیه دندانی را انجام می دهید و هم از به خطر افتادن سلامت سایر دندان ها پیشگیری می کنید.
اجزای ایمپلنت
1- فیکسچر(ایمپلنت)
2- اباتمنت
3- روکش
فیکسچر همان قطعه ایی است که به جای دندان از دست رفته در داخل استخوان فک کاشته می شود و سپس بر روی آن قطعه دوم یعنی اباتمنت وصل می شود. این قطعه در واقع تاج دندان از دست رفته را شبیه سازی می کند. بر روی این قطعه، روکش ساخته شده در لابراتوار قرار می گیرد.
روشهای درمانی ایمپلنت
1- ایمپلنت برای یک دندان:
این روش برای درمان و جایگزینی یک دندان از دست رفته است.
2- ایمپلنت نگهدارنده بریج دندان:
هنگامی که چند دندان از دست رفته باشد برای جایگزینی آنها لزومی به قرار دادن همان تعداد دندان از دست رفته نمی باشد. در این موارد با قرار دادن دو یا چند ایمپلنت، نواحی فاقد دندان بین ایمپلنت ها را با استفاده از بریج پر می کنند.
3-نگهدارنده دست دندان کامل:
در بسیاری از افراد بدون دندان، استخوان فک بالا و پایین کارایی لازم در حفظ و نگهداری دست دندان مصنوعی را ندارد. در این افراد با قرار دادن چند ایمپلنت در فک بالا و فک پایین امکان تامین گیر بیشتر فراهم شده و رضایت بیماران به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
منبع: شرکت جهان پرداز طب
http://jpteb.com/
در ابتدای کار، دندانپزشک در خصوص مواردی نظیر: نوع درمان و پیچیدگی آن، ملاحظات مربوط به دوره درمان، رعایت بهداشت در طی درمان و بعد از آن هزینه درمان و سایر موارد با بیمار صبحت می نماید. همچنین با توجه به تنوع موجود در بازار ایمپلنت، شرکت های معتبر و مناسب و هزینه آنها را به بیمار پیشنهاد می کند.
میزان استخوان
ایمپلنت همانند ریشه دندان، در استخوان فک قرار می گیرد. در گام اول میزان و استحکام استخوان فک توسط دندانپزشک ارزیابی می شود. اگر استخوان فک به دلیل تحلیل ناشی از بیماری لثه و عدم پر کردن جای دندان از دست رفته، قدرت لازم برای نگهداری ایمپلنت را نداشته باشد، پس از تشخیص دندانپزشک و پرداخت هزینه، پیوند استخوان انجام می شود
CBCTروش CBCT تکنیک تصویربرداری جدیدی در دندانپزشکی است که در آن امکان بررسی ساختارهای استخوانی ناحیه سر و گردن با کیفیت بالاتر و دوز اشعه بسیار کمتر، نسبت به روش CT فراهم می باشد. در درمان ایمپلنت، روش CBCT برای بررسی وضعیت سینوس ها، کانال فک تحتانی، حجم استخوان فک و بطور کلی تشخیص هر نوع مشکل در ناحیه استخوانی، از بیماران انجام می شود. |
|
|
مراحل جراحی
1-آماده سازی برای انجام جراحی:
اغلب درمان های جراحی ایمپلنت در مطب دندانپزشک و با تزریق داروی بی حسی دندانپزشکی انجام می شود. این درمان ها نیازی به بیهوشی ندارند ولی در صورت اضطراب افراد ممکن است، دندانپزشکی توصیه هایی در خصوص استفاده از داروهای آرام بخش در شب قبل از جراحی داشته باشد. استرس قرار دادن ایمپلنت تقریباً به اندازه استرس کشیدن یک دندان است. بنابراین هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.
2- مرحله اول جراحی:
در مرحله اول با آماده سازی محل مورد نظر و باز کردن لثه در آن ناحیه پس از استقرار ایمپلنت سرپوش بر روی آن قرار داده می شود و لثه به کمک بخیه به محل قبلی خود برگردانده می شود. بعد از اتمام مرحله اول توصیه های دارویی، بهداشتی و قرار بعدی ملاقات به شما ارائه خواهد شد. دقت نمایید در برخی از انواع ایمپلنت ها جراحی فقط طی یک مرحله انجام می شود
3- مرحله دوم جراحی:
در صورت نیاز به مرحله دوم جراحی با محکم شدن ایمپلنت و جوش خوردن آن به استخوان، جراحی برای حذف سرپوش و قرار دادن تاج مصنوعی اولیه انجام می شود. این مرحله، ساده تر بوده و مدت زمان کمتری نسبت به مرحله اول دارد. در این مرحله در صورت صلاحدید دندانپزشک، روکش موقت تاج بر روی ایمپلنت قرار می گیرد.
بعد از مرحله دوم جراحی، لازم است از دندان های بیمار قالب گیری شده تا تاج نهایی در لابراتوار ساخته شود.
4- استقرار روکش دندان مصنوعی:
با آماده شدن تاج نهایی، دندانپزشک آن را بررسی نموده و در صورت عدم وجود هرگونه اشکالی آنرا بر روی ایمپلنت (آباتمنت) قرار می دهد سپس دستورالعمل و مراقبت های لازم به بیمار آموزش داده می شود.
5- مراحل اضافی درمان:
الف- فقدان استخوان کافی
اگر یک ایمپلنت در ناحیه ای که استخوان کافی ندارد قرار بگیرد، بطور کامبل با استخوان یکپارچه نمی شود. برای رفع این مشکل، نیاز به پیوند استخوان (تزریق پودر استخوان) در آن ناحیه می باشد. با افزایش استخوان شانس یکپارچه شدن ایمپلنت و استخوان افزایش می یابد.
ب- تحلیل استخوان اطراف ناحیه سینوسی فک بالا:
در برخی از بیماران به دلیل تحلیل استخوان ممکن است فاصله ناحیه سینوسی به ریشه دندان کم باشد. دراین مورد لازم است طی جراحی ابتدا ناحیه سینوسی به سمت بالا حرکت داده شود و سپس فضای خالی زیر آن با پودر استخوان پرگردد. بعد از چند ماه و محکم شدن ناحیه استخوانی، درمان ایمپلنت در قسمت مذکور ادامه یابد.
منبع: شرکت جهان پرداز طب
http://jpteb.com/